Oct 28, 2010

What goes around comes aroundsemua orang bercakap mengenai karma,karma dan karma. kadang-kadang naik binggung memikirkan karma. adakah ia sebiji kurma atau sekadar istilah masa kini? kalau masa sekolah dulu cikgu selalu sebut dalam pelajaran sejarah. masa tu aku hanya fikir ia hanya kepercayaan karut. tapi ia sebenarnya berlaku dalam kehidupan seharian. tidak percaya?

aku bagaikan berbicara sendirian sepanjang hari. sumpahan demi sumpahan, persoalan demi persoalan dan simpati demi simpati diluah dalam hati saja. aku tak mampu mengadu kepada sesiapa. mungkin makian di dalam hati sudah mencukupi untuk menenangkan hati ini.semua ini angkara kawan yang aku anggap seperti saudara sendiri. puas aku memikir asbab-asbab nya. penat. tepu. gelap. kosong.

aku rasa seperti ditikan, dihumban dan dikhianati. sedih bukan? sakit bukan? aku cuba melupakan perihal si tahi tersebut. tetapi tidak berjaya. arrgghhhhhh aku perlukan ais krim bersalut kacang dengan segera.. haha

si tahi! tunggu saja pembalasan kelak. mungkin jua pengajaran. jangan fikir kau sudah cukup hebat dan bagus wahai si tahi! kau tiada hak untuk bertidak sedemikian rupa. tidak sama sekali. manusia selalu alpa. membuat sesuatu diluar iman dan berlandaskan nafsu semata-mata. akal yang dianugerahkan umpama pembaziran dan minda yang waras disia-siakan begitu saja. bodo..
No comments: