Apr 24, 2011

seusai semester pertama

assalamualaikumm



16 April 2011 left me so much memories being as a student. officially, i'm done my first semester =) yay!! big hooorayyyyyyyyy there. lived at ground floor not fun as you guys thought. 1st, there was no WIFI connection at all and i have to go to cafeteria or student lounge in order to access to the internet. pity me hah? huhu 2nd, my room was the only room which alive i mean really alive because i heard nothing except my roommates was talking or me myself was talking to all day long. quite scary right? but thank god, i met some people in the wash room. what a long relief there =D 3rd, stuck with freaking-insane-roommates-like-i'm-gonna-lost-my-mind till the last day in campus. well, thats not so bad actually. we had so much fun together. thanks my girlfriends really loves you all mucho mucho =) especially my sweetheart, Farah Nazirah Badardin. we had spent about 2weeks togethers. i gonna miss you lah babe (jangan nak terharu kalau baca :P) we will stuck at home for 5 months. i repeat 5 MONTHS dude! kijo la eden nampok nyo heh. kalau eden kijo goyang kaki jo takpo ko? in short, i'm wishing to all my friends happy holiday peeps and have a nice vacation. see ya on next semester ;)








Apr 21, 2011

Maharaja Lawak

assalamualikumm

sebut je pasal maharaja lawak mesti ramai yang tersenyum dan mungkin ketawa terbahak-bahak tatkala melihat telatah dan gelagat mereka dipentas. kepada yang tidak menahu mengenai perihal ini sila bongkak kan diri anda untuk bertanya inci Google ya.terima kasih

Maharaja lawak telah bersiaran setiap hari jumaat di saluran Warna. jadi sila langgan atau layan je kat youtube secara percuma. kini ia sudah mencecah minggu yang ke3. aku tak pernah melepaskan peluang untuk menyaksikan rancangan ni walaupun minggu pertama maharaja lawak aku ada final exam haha sungguh jahil aku disitu sebab sanggup melepek di bilik TV daripada mengadap buku padahal esok pagi ada paper. ya, ini lah contoh pelajar cemerlang =P antara peserta atau kumpulan yang aku nantikan ialah Jozan, sepah, balas, nabil, jambu dan R2. tapi malang nya R2 dah tersingkir pada minggu ke2.

aku pun malas nak cerita panjang. yang pasti aksi aksi mereka sangat mencuit hati. sangat disarankan kepada yang ada tekanan perasaaan atau jiwa serta untuk mengisi kekosongan yang terkosong tu =D ni antara persembahan terbaik mereka:

video



video

Apr 17, 2011

soal dan jawab

assalamualaikummm

aku suka sangat bila dah type panjang panjang then tiba-tiba blog aku logout sendiri nya. oh terima kasih sangat dan gembira dengan mata bersinar-sinar youu (mata di atas tangan di dada) haha ye, saya b a h a g i a . oleh sebab tak nak naik hangin dengan benda yang remeh tu jadi aku mencari sedikit entertainment. jom mulakan sesi soal jawab. i like!!


*Apakah nama sebenar anda?
- Humairah Binti Ishamuddin =)


* Nama samaran yang pernah anda miliki
-merah (family je panggil)
-oren (sebab ketagihan yang melampau terhadap buah oren haha kawan sekolah rendah je panggil)
-umai ( sekadar segelintir yang mengenali dengan gelaran ni)
-mai (masa buat foundation dapat gelaran ni sebab malas nak panggil nama penuh dan sekadar 1 lafaz)
-adek (kakak dan abang je panggil macam ni)
-cik maira (oh sangat meluas. sejak sekolah menengah lagi sampai lah sekarang =))

* Benda yang terakhir kamu beli guna duit sendiri? 
- t-shirt comel kat Central Market 

* Adakah kamu sedang bercinta sekarang? 
- ya (awww i malu LOL)

* Mana lagi sedap ? Aiskrim atau kek ?
- semestinya lah aiskrim. pengubat segala emosi. kalau marah pun boleh senyum hehe

* Tuliskan lima perkataan yang menggambarkan diri korang.
- berdikari
-bajet comel tapi muka ketat sentiasa
-cerewet
-banyak cakap dengan orang yang rapat
-old fashion 


* Nyatakan salah satu blog yang paling anda suka baca..
 
*Anda happy sekarang?
- ya, alhamdulillah =)
 
*kenapa anda happy?
-sebab yang tidak dapat dijelaskan sebabnya haha
 
* 5 benda yang anda idamkan tapi belum tercapai
-iPhone 4
-iPod
-suzuki swift 
-segulung ijazah
-makan kat Full House


 -

Apr 14, 2011

its hard but i did




its time to let him go. 
and please walk away as far as you can because i have no enough strength to face you again. 
you hurt me too much.
i never hate you but you made me. 
enough is enough. 
certainly i can forget you now. 
please dont turn or come back to me. 
you had be my best one and now you be my worst ever. 
thanks for hurting me
thanks for ignored me
thanks for lying me 
thanks for fooled me around.
i had fun enough with those things.
be happy with her LOSER

Apr 11, 2011

kurang waras di situ

hari ni macam macam menda jadi. menda menda yang tak best lah senang cita. 1st, tak dapat MARA sebab aku ipta. 2nd, student division call sebab PTPTN aku tak lengkap. 3rd, tiba-tiba coursemate aku cakap final exam masuk 8 chapters padahal lecturer aku cakap 6 jep chapters (pasal exam pon nak kecoh =P) lastly, template blog aku corrupt lak.

haizz bertambah-tambah menda yang tak best jadi kat aku. 1st and 2nd dugaan tuh yang paling aku risau. mana mau cekau duit bayo fees.. OmaGadddd sangat!! harap harap menda semua ni tak jejaskan aku untuk last paper esok.

sekarang ni rasa macam nak JERITtttttttttttttttttttttt kuat kuat. nak marah orang. nak gigit orang. nak duduk dalam almari pun ada tiba-tiba. oh benci nye bila ada perasaan macam ni. bayangkan muka aku bila marah orang.... (hidung kembang, muka merah sambil ala ala asap kuar serta biji mata yang tersedia kecik jadi beso) hello inci perasaan marah dan kurang waras, saya tak suka awak. jadi sila jauhkan diri anda daripada saya boleh?? saya benci bila marah orang sebab kecomelan saya bakal terjejas (comel ke?)

aku perlukan hiburan selama 15min untuk hilangkan perasaan ni. tapi tak berjaya *sigh *sigh *sigh arghhhhh saya sangat lah seteresssssssssssssssssssss. hormon tengah bulan barangkali. agak-agak kalau aku layan maharaja lawak boleh hilang ke? mungkin ucop welcha patut hiburkan hati aku dengan tarian comelnya (sape setuju angkat tangan macam saya LOL)






nota kaki: sila jauhkan diri awak,awak dan awak dari saya sebab hormon kurang waras saya mungkin akan sakitkan hati awak, awak dan awak

Apr 8, 2011

bila exam mula memberontak


Assalamualaikumm



Sekarang ni aku tengah final exam. Jadi tak boleh lah selalu sangat online even aku memang sedia maklum jarang online tettttttt =D one week lagi kena bertahan kat sini lepas tuh MERDEKA!!  Yay =) sebelum tuh memang kompom kompom la kena struggle habis-habisan. Yela, ‘bawa markah’ pun rendah. Tinggal final exam jela harapan untuk terus hidup huhu

tinggal 2 papers lagi kena struggle mati-matian. so far, tak 1 papers pun yang buat aku tersenyum lebar dan bangga. semua nya buat aku senyum kelat sebab ia sangat sangat lah mudah, senang, rangup dan sedap untuk diperkatakan. tipu!!! ok, fine.. final exam memang sangat susah dan buat aku sesak nafas bila nak jawab. tambah-tambah papers Islamic Reveal Knowledge yang ada 3 soalan sahaja dan kau karang lah sampai patah jari-jari dan terkeluar otak-otak kau. ini fakta dan bukan lagi auta. yang pasti, papers terakhir aku mesti buat yang terbaik =)

7 papers in 2 weeks. Wow and heh.. satu benda jep aku boleh buat adalah belajar, belajar dan belajar! Kepada kawan-kawan aku yang dah habis exam tuh. Tunggu sat hampa, nanti biaq cheq lak duk senang lenang kat rumah. Nganga dan goyang kaki ja. Hampa tunggu sat. amoihhhh perangat aku noh tengah exam.. takpa cheq… dan kepada kawan-kawan aku yang bersama-sama menempuh peperiksaan. All the best peeps!!!! =) jom kita naikkan pointer..