Nov 28, 2009

raya + movie?? layan....

raya??? mesti terlintas di fikiran akan MAKANAN yang enak dan xdpt cari melainkan hari raya jer.. betul tak?? lemang,ketupat,rendang dan lain2. asal raya jer mesti balik kampung sebab time neh la nak kumpul ramai2 beramah mesra dengan sedara mara en. sadisnya, raya aidiladha kali aku tak balik.. huhuhu assigment yang bertimbun dan exam dah nak dekat salah satu punca nya. nasib baik kali neh akak dan abang aku ada sini. takla rasa pilu sangat raya sorang2. raya kat sini agak seronok.. mula kul 8.30 solat sunat raya sampai la ke petang baru balik rumah. malam nak tgok nurkasih lak... malangnya, tv hancusss tetiba haizzzzz dugaan!!!!
btw, aku dh tengok 2012 dan new moon agagagaga. komen sket :
2012: agak menarik dan memberi kesedaran kepada mausia yang kini sudah tiada pertimbangan dan belas kasihan terhadap orang lain.
new moon: best gilakk.. geram dengan edward mula2 tuh sbb dia left bella dan watak jacob semakin menarik dengan unsur2 baru yang menceritakan puak wolf. tapi ending dia agak memanaskan hati sbb aku nak ia bersambung lagi.... waaaaaaa

Oct 19, 2009

peach cobbler.. nyummyy!!!

suasana yang agak sua sana neh membuatkan perut berjuget seketika mengikut irama techno.. (bygkan sendiri).. setelah sekain lama tiada entry tentang makanan, kini ia kembali haha just wanna share. semalam aku buat peach cobbler..

bahan2

tepung gandum ( 1 cawan )
gula halus (1 cawan )
soda bikarbonat (1 1/2 sudu teh )
buttercup ( 275 g )
susu segar ( 3/4- 1 cawan )
buah pic ( 1 tin)
serbuk kayu manis ( 1/2 sudu teh )

cara2

1- cairkan buttercup didalam ketuhar dengan suhu 190 c
2- adunkan tepung,gula dan soda bikarbonat
3-masukkan susu segar ke dalam adunan dan gaul sehingga sebati.jangan biar ia berketul-ketul
4-tuangkan adunan ke dalam bekas berisi buttercup cair tadi
5-masukan sekali jus buah pic ke atas adunan dan taburkan serbuk kayu manis berserta gula halus
6-bakar pada suhu 175-190 c selama 45 minit-1jam


sebelum


selepas

mungkin gambar di atas kelihatan kurang menarik kerana wana yang..erkkk tapi bukan hangus ya (terlebih serbuk kayu manis).. tapi rasanya mesti la enak sekali


~selamat mencuba~

Oct 12, 2009

dulu dan sekarang


angkara rakanku,terseret-lah daku ke centre square(mall) utk bertemu dengan kak angkatnya. kemudian menginap pula di rumahnya... sebelum tuh, aku p melawat sekolah rendahku yang agak rendah namanya.. hoho banyak sangat perubahan dan yang penting dah MAJU!!! kelas masa aku darjah 4 dah kena roboh sebab tapak tuh buat bangunan baru.. dulu setingkat ja lani empat tingkat terus.cian cikgu nak nek atas... taman sains pon dah hilang,lesap,lenyap dan tiada lagi. dulu tempat tuh la aku makan time rehat.duduk la panjang kat kaki lima tepi longkang tuh. tapi lani xda daa semua tuh.. dulu padang sekolah memang besar.. dua tingkat tuh... selalu men guling2 kat padang pas2 men lawan daki tebing tinggi nak naik padang atas.. best3 hahah tapi lani dua tingkat gak.. cuma padang bawah tuh buat court volleyball,netball dan makmal komputer.makanya padang bawah tuh suku ja tinggal.. yang kekal kantin jer.yang best nyer pasal kantin 1 je.. nak tahu apa? sini aku citer... dulu kelas darjah 6 aku tepi kantin. dulu kan ada bantuan makanan tuh.rmt, rancangan makanan tambahan (betul ker?? yela kot).. budak kelas aku selalu jadi tong sampah sebab bila ada makanan lebih mesti makcik kantin panggil kami abeskan.. sebab tuh pagi2 aku xmakan kat uma hahah


sekolah rendahku

sebelum sampai rumah kawan aku tuh kena melalui kubur.time kami balik tuh dah senja da.. gelap jep. tapi aku still lagak maintain dan santai (padahal kecut!! hahah) jauh gile rumah dia dari tadi aku berjalan xsampai2. mungkin itu-lah rahsia kelangsingan badan kawanku sorg tuh..
bangun pagi esoknya pula aku dan dia p sekolah menengah. saja melawat cikgu dan rakan2 yang lain (bajet baek) time sampai tuh junior2 suma dah pandang lain.. bagai ayam xpenah tengok kapur dan bagai kapur sepupu dengan sirih.. (kerepek) lepas tuh tak tahu nak tuju mana terus jer masuk bilik cikgu.. nasib time tuh ramai cikgu takda.. taklah malu sangat.. sek men pon banyak gak berubah.bilik guru telah dipecah2kan kepada beberapa bahagian,bangunan asrama diselenggara dengan sempuerna dan cikgu kesayangan aku dah mengandung hohoh mula2 jumpa cikgu tuh dia tego "amboiii muka merlit lincin aihh.. pakai pa??" aku dah tersipu2 malu ngahahaha dengan sopan aku menjawab "mana ada cikgu.. tak pakai papa pon" (tipu!!! tempek bedak sejuk malam2 xngaku) sembang punya sembang dengan cikgu aku pon minta izin nak jumpa kawan2 lain pula... rindu gilakkkk kat depa.. punya excited aku peluk terus.. hoho nak nages pon ada.. macam2 cite,skandal dan gosip aku dengar.. yang penting kawan aku ckap "maira, hang makin kurus noh?? tapi.. tinggi xnek2 pon" cissss cissss cisss cisss pas2 ada yang menyabung "kurus tuh aku nampak tapi awat makin cubby lak pipi tuh??" oh tidakkkkkk yang penting aku kurus sedikit.. ngeee lepak lama gak kat sana dari pukul 11 sampai lah pukul 5 petang.. sebelum balik tuh sempat gak snap gambar. yang best nyer kawanku banje ais krim.. ngeeee salam2 suma pas2 terus balik.. memang penat tapi bestt. rindu time aku duk ostel spm hari tuh.. tapi semua tuh tinggal kenangan jep

zue,kinah,wieda n naimah

Oct 7, 2009

sedih

salam, aku xtahu nak luah katne.so ini-lah tempat paling sesuai.cite die cmni......

esok nak exam,keje aku ape lagi kalau bukan revision di bilik study.member aku sebelah meja pula melalak karaoke ntah berapa ratus lagu.aku relax jep.. ade gak entertainment wlpun agak sumbang..ngeeee malam tuh aku baca ape pon tak masuk2,sekadar baca tapi tak memahami pape. time tuh kul 10.30 mlm.. aku dah mengantuk gile dah.. aku pon ckp lak kat member sebelah yang aku nak masuk tido lue.then dorg tengok aku tak berkelip2..myb sbb aku ttba nak tido awal.selalu kami ber-3 la paling lambat tido.kul 2-3 bawu nak masuk dorm.tuh pon kalau terasa nak masuk dorm...aku tgok je bebdudak tuh(pehal lak bdk2 neh?) maleh nak amek pusing aku terus masuk dorm.... time masuk dorm tuh, roomate aku tego.. "myra,nyesal la kaw masuk dorm" aku pon cam.. (huh?) pape jela.. dalam kepala aku nak T-I-D-O je .ttba membe aku tarik tangan.. pas2 bermula lah segalanya..... (the rest is history..) memang bodoh gilerrr ah. dorg bt plan yg sgt2 bodo. hangin aku mlm tuh... mula2 aku bt rleks jep.aku sambung lek tido.. tapi disebabkan marah+sedih+blurr+pressure aku terus bangun dan menuju bilik study.masuk2 jer terus nampak mber aku 2 ekor tuh melalak xabes2 ag.tanpa aku sedari,aku JERITTTTT..... (rasa slow jer..) tapi semua dlm bilik tuh tgok aku.. terus aku bt2 cm tido dan sebenarnya aku nagess hahahah ttba kawan aku yg sgt2 concern dtg.. dia tya nape neh dan secara xsengaja dia angkat tangan aku (tgh cover tuh..spoillll) k-a-n-t-o-i !!!!! pas2 mber yg melalak td cuba tenangkan aku.. nasib belakang toilet ada ruang,jadilah port kami kat situ malam tuh dr kul 11.45-2 pagi ... aku mmg xde mood gile nak masuk dorm.tapi mengatok2 gak.. masuk gak..tuh pon nasib semua dah tido.. fuhhh lepas tido baru happy :)



ko mmg ngeng

Sep 4, 2009

puasa

puasa tahun neh terasa sangat sebab:
1) jauh dari family
2)sahur makan biskut jep
3)tiap2 ary makan masakan kedai
4)bazar ramadan yang xmacam bazar ramadan
5)berbuka dengan roomate jep
6)xrasa suasana ramadan sbb busy dgn keje
dugaan perantau en?? (bajet)
next week da nak balik kedah, yepppyyyy!!!!!
eh lupa lak,
final exam 24-29 neh
wish me good luck

Aug 8, 2009

Kesibukkan Maksima!!!

fuhhh.. what a sardin weeks?? 2 minggu yang sangat sibuk,sibuk dan sibuk
exam dah abes. result cana laks? teka....

dunia seperti biasa
kes H1N1
weekend umpama bukan weekend
sarat dengan kerja
minggu yang penuh dengan
emosi
penyakit
kemarahan
keseronokkan
dan
kebosanan

sketsa~
apa itu???
sini aku citer
group aku buat sketsa 'Life On Campus'
kami hanya diberi tempoh 1 weeks utk siapkan sketsa tuh
full script,plot & sewaktu dengannya
pada hari yang dinanti2kan tiba2 pelbagai masalah timbul
kawan aku sakit, skrip tak bole print dan last touch tak menjadi
ingat senang ker nak buat mende alah neh??
walaupun macam2 timbul last minutes
tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar

one more thing
suatu hari tuh, aku tido selepas solat subuh
penat giler sebab malam sebelum tuh aku tido lambat
tido suatu nikmat!! betul3~
tengah sedap layan tido phone berdering (tutt..tutt..tutt)
x:salam,class katna weyh??
aku:tempat besa la.. awat?
x:ouhh..ok2..kat class ka neh?
aku:class?? (sambil tgok jam) 9.15 am
x:yala.. eh xpa la.aku nk cepat.salam
class aku start pukul 9
tapi..sekarang dh pukul 9.15
aku bangun terus bersiap xmandi XD
sampai class kul 9 lebih suda..
dengan bergayanya aku masuk class dengan muka innocent
nasib xkena marah... keh.. keh.. keh

moral:Jangan tidur tanpa set alarm

Jul 23, 2009

XoXo

no one gives me suprised
no one makes something special
its just no one

but this song
make me touched
but this song
make me strong

everything such fine
my bed still there
my desktop
my teddy bear
but my playstation2 was gone
(my mum hide it)

there will be an exam
after mid break
2 papers more to go
so i should do some revision
but i didnt
play games such an addict 4 me
arghhhh i cant stop

btw,i'll be back cfs
on this saturdays
gath r091??
perhaps i'll go
perhaps i'm not


~home sweets home~

Jul 12, 2009

mid sem!!!!!

oyeahhhhhhhhhhhhhh
itu yang aku nantikan
mid sem mmg best
sebab:

boleh balik kedah!!!!

tapi yang xbest ada exam yang menanti tanpa jemu
yosh!! aku akan buat yang terbaik
insyaallah
doakan aku yer

sebelum kaki berangkat pulang
presentation berlambak2 kena buat
ngeng
aku diketawakan sbb buat lawak 'sewel'
aisehh malu doww
pape pon semua tuh dah berlalu

kuku aku hitam
semua gara-gara roomate aku
sekali amek kuku macam hantu
tak kisah la janji roomate aku semua sempoi2

Jul 4, 2009

Again

again!!
budak2 ro91 akan pergi meneruskan perjuang di medan pengajian
even long time no see
rasa pilu dan sedih tetap terasa
(maaf jiwang seketika)
btw,selamat belajar

ok sekarang aku agak fenin sama cfs neh
minggu neh memang minggu yang membunuh
tak sabar aku menunggu kehadiran hari minggu
aku mahu tido!! tido!! dan tido
itu saja
tapi.. kerja aku masih belum selesai
jadi terpaksa aku batalkan niat suci lagi murni itu
ke minggu yang seterusnya
exam makin hampir..dekat jer.. sekitar simpang

kenapa duit aku semakin habis??
kenapa aku jer belum dapat kad matrik?
kenapa mesti aku jadi 'wanted'??
kenapa nik promote cite jepun yang best?
kenapa aku kena balik naik ktm?
kenapa makanan kat gerai pakcik makin mahal?
kenapa aku membebel kat sini??

dan sebenarnya aku rindukan rumah aku
itu saja~

Jun 15, 2009

tak reti

aku berjaya masuk ke dunia maya akhirnya.. kali ini aku telah di paksa oleh pensyarah aku supaya online everday!!!! nak tak nak kena gak curi2 masa online kejap... ok balik kepada apa yang bermain dalam minda aku neh...

sebenarnya aku telah dipaksa membuka akaun mukabuku... amatlah leceh.. jadi memandangkan aku yang kuno neh tak reti guna mukabuku tuh mestilah blurr teramat... sape ada mukabuku tuh drop la komen dan terangkan kepada aku serba kurang mengenai mukabuku tersebut... thanks~

aku benci mukabuku!!!!

Jun 6, 2009

yeke??

seminggu di pj merupakan minggu yang penuh dengan kepenatan semata-mata.. tiada rehat yang cukup,makanan yang tidak enak,roomate yang penuh dengan kebisuan dan aktiviti yang sarat dengan 'briefing' sahaja!!!! bayangkan....
tapi alhamdulillah semua tuh berkurang setelah aku berjumpa dengan dak2 forum kat uia pj.. yuhuuuu best jumpa korang... (bersepah2 pic aku dlm ms korg yer)

kemudian aku dicampak pula ke nilai.. dengan harapan yang tinggi iaitu MAKANAN SEDAP!! hahaha ternyata harapan aku termakbul.namun begitu, kehidupan di sana agak lesu kerana kami dibiarkan selama seminggu utk bersenang lenang dengan tidur dan makan... lepak di cafe malam-malam,bergelak ketawa sampai 2 pagi dan menghabiskan wang menerokai pekan nilai.. bosan bukan?? itulah hakikatnya...

memikirkan minggu depan kelas akan bermula.. riang tidak terhingga rasanya.otak aku dah tepu!!! aku nak belajar.. belajar dan belajar... yosh!!! btw,aku baru sedar yang room aku agak seram la.. hoho seram xseram kena gak aku bertahan selama setahun setengah....

aku nak laptop!!! huhuhu bila la boleh dapat ekh..... aku kesuntukkan masa neh.. tunggu entri seterusnya.. (bila tahun pulak??)

wassalam


May 22, 2009

setapak..

esok aku akan bertolak ke shah alam..tak perlu gusar mencari tempat menginap kerana akak aku duk sana.. belum puas aku berjumpa rakan aku(twin,farah dan wieda).. aku epy gilerr kua dengan korg... yang paling best kita g alor setar naik moto tuhh...maklumlah baru dapat lesen.saja nak eksyen!!! hahaha pape pon thanks sebab banje aku..(3 kali mkn)pas2 aku main antara aku dan twin aku spe ag ramai kena ngorat.. sengal gilerr.

kul 10 malam baru sampai uma.. gerun seyhh.dalam bas aku sorg jer penumpang terakhir.masa aku nak turun tuh driver tuh panggil aku.sekali aku kenal daaa.buat cuak jer awal2 tuh.. tapi masih gerun la.oke!!!! aku dah siap pack semua nya.. akhirnya selesai jua

kepada dak2 republic of 1991,aku akan sentiasa ingat korg even aku bakal sibuk kelak~ ingat!!! hari raya kita bt gath dlm cb..yuhuuuuuuuu best nya... sekarang pon ramai dak2 RO91 dah blah. ada yang masuk matrik.kali neh giliran UIA lak.. feeq,jgn sedey2.. huhu azri,sorry aku xleh nak sengal2 ag dengan kau.. kita kan sehati sejiwa hehe eju,dah g study jgn lupa myra k
erkk banyak nyerr nama yang aku nak sebut... kepada semua take care~

even aku baru kenal korg (dak2 RO91) aku betul2 sedey bila pikir nak tinggal kan korg semua...
kita dah macam classmate bagi aku.. pape pon all the best utk korg semua.semoga ketemu lagi pada masa akan datang.. jaga diri..salam ukhwah


May 15, 2009

ini

akhirnya aku telah memilih UIA sebagai tempat seterusnya
mungkin ini yang terbaik buat aku
memikirkan perihal yang berlaku aku agak stress
banyak hal yang perlu diuruskan dan banyak perkara baru terjadi
tetapi tidak mengapa..
tanggal 24 mei ini semuanya akan berakhir
tapi,pada masa yang sama kesedihan turut dirasai
banyak benda aku akan tinggalkan kelak
maaf,aku tidak undang kau perasaan emo jadi hentikan
pendaftaran di pj kemudian aku akan ke nilai
kampus sebenar aku..
ya,aku tahu memamg buruk
tapi aku peduli apa
aku hanya nak belajar
tidak perlu memikirkan benda remeh tersebut
walaupun pada dasarnya aku agak kisah
doakan kejayaan aku di sana~

May 4, 2009

koktail


aku kembali dengan resepi 
kali ini aku ingin berkongsi resepi membuat koktail
disebabkan aku dapat IPTA
jadi aku raikan dengan membuat koktail dan mkn besar mlm tuh
ayuh kita lihat cara-cara untuk membuat nya


Bahan A:
-susu cair (1tin)
-gula (3-4 senduk nasi)
-tepung kastad (2 sudu)
-kuning telur (sebiji)
-air (1/2 cawan)
-esen vanila (1 sudu tea) 

Bahan B
-air laici (1 tin)
-air nata (1 tin)
-air koktel (1 tin)
(dan korg leh tambah jer pape yang korg nak)

Cara-cara:

1)masukkan kesemua bahan A tadi ke dalam periuk sederhana besar dan masak di atas api yang sederhana.

2)kacau bahan A tadi sehingga agak pekat dan warna kuning lutsinar gitu.kemudian padamkan api

3)kemudian,asingkan bahan B(air dan buah nya).

4)masak air buah-buahan tadi sehingga mendidih.

5)setelah suam,campurkan bahan A dan bahan B berserta buah-buahan tadi ke dalam bekas.

6)tidak lupa masukkan air 1/2 cawan dan kacau perlahan-lahan supaya bahan A dan bahan B sebati

7)simpan ke dalam peti sejuk.siap di hidang.


p/s: esen vanila hanya untuk aroma,tidak perlu masukkan jika tiada dan sedap di makan tatkala sejuk


~selamat mencuba~

credits:twin aku

May 3, 2009

award!!


sebelum tuh aku nak ucapkan terima kasih kepada eida dan efa
kerana mereka aku di anugerahkan award ini
wahh sungguh berasa bangga dan gumbira
terima kasih semua~

rules....
1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda..
2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini..
__________________________________________________________

Efa
- seorang yang baik
-sentiasa gembira dan riang ria
-kadang-kadang dia agak senget (haha)
-suke foward msg best2
-seorang yang mudah didekati dan peramah

Eida
-cumel orangnya
-sifat dia sgt disenangi orang lain
-join 'girls talk' secara sulit hahah
-suke post byk2 kat republic of 1991 sehingga ditabalkan sebagai VIP
-blognya sangat comel..

____________________________________________________________


3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

-sangat malas untuk update blog (sampai kena marah sbb xupdate..hoho)
-on9 kurang dari 24 jam
-sangat teruja bila dapat buku/novel baru dan akan bersengkang mata semalaman semata2 nak abeskan buku tersebut (macam hari esok xde da) kui kui kui
-tido sebahagian hobiku yang paling nikmat
-makan sehingga perutku buncit dan 'cumel'
-tengah abeskan dinner dash ver 1-4
-suke lagu baru kat blog aku neh
-tengah giat mencari resepi baru terutama cake/puding untuk aku jadikan eksperimen yang sangat berjaya nanti
-handphone aku selalu hilang dari pandangan mata
-aku sudah penat memikirkan ape hobi/fakta sal diri aku...

_____________________________________________________________

4. Anda perlu memilih 10 orang penerima award dan describe tentang mereka

1.bihah-kawan di dunia maya yang aku paling rapat dan ape yang penting?? dia 'cumel' dan berjiwa kental
2.feeq-geng mod di r91 aku yang sangat sempoi
3.mira-teman di r92 jua..dia dapat uia dan matrik yang sama dengan aku...weeeeeeee~
4.eju-seorang yang baik,hensem dan kreatif.suke kwn dengan kau eju...
5.azri-admin r91 yang sengal tapi best!!!
6.kyna-ramah dan sentiasa kewl~
7.safwan-suke berkebun dan main chess..peminat cite2 korea macam aku!!
8.arep-suke anime,budak yang baik dan rajin buat design..hehe

5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag

actually aku nak sebut semua jer tapi
memandangkan ramai dah dapat award neh
jadi aku maaf kepada sesiapa yang aku xsebut yer

May 1, 2009

syukur!!!!


alhamdulillah..1st choice tuh 
masuk matrik uia la jawabnya
b.arab datang lagi..haha
aku dengar matrik uia setahun..betul ker?? ker lebih?


dan aku sangat2 syukur dapat bantuan kewangan sekali
memang di luar jangkaan aku la.. 
yela..result pon ciput..spe nak amek aku kan??
at last dapat gak..thank Allah~



dan sekarang aku dah buntu...mana 1 aku nak masuk??? 
UIA ker MATRIK??
dua2 setahun jer.. kwn2 ku ayuh kasi komen kamu semua
aku perlukan pandangan dan pendapat korg

pape pon aku tersangat lah gembira hari neh
lalalalalala~

Apr 30, 2009

Mini gathering r91~


semalam selesai sudah satu gath yang dirancang iaitu pada hari rabu,29 april 09 pukul 12 di central square sungai petani,kedah..pada mula nya memang ramai yang mahu hadir tapi pada saat akhir ada beberapa user lain tak dapat hadir atas sebab-sebab yang boleh dijadikan sebab.. gath ini hampir2 dibatalkan kerana ketidakhadiran pihak lain..tapi alhamdulillah akhirnya berjaya jua gath tersebut dilaksanakan.. pukul 11.30 aku masih di hadapan pc dan masih berbaju tido..(kul 12 gath nak mula) hehe tetiba iza-chan hantar mesej menyatakan dia dan yang lain sudah sampai..aku makin gelabah.mana tak nya..mandi pun belum lagi.aku terus bergegas ke bilik air.. seusai perihal itu tetiba hal lain pula muncul..jiran aku meninggal dunia...aku dah mula serabut.. (nak pergi ker nak cancel neh??) 

aku mengambil keputusan menziarahi jenazah kemudian terus ker central square..hampir pukul 1 baru aku sampai..sekali kazen aku ada.(alohaa..segan lak) aku pon cuba kawal ke-macho-an aku dengan sebaik mungkin..aku pon jalan la.sekali terlanggar patung mende tah kat tepi tuh..(aku lau jalan memang xtengok daa..main jalan jer) hahaha tanpa rasa sengan silu aku g angkat balik..(ngeng lau kau..buat malu jer) lepas tuh 'kami' terus masuk pizza hut..cadang nak tunggu yang lain sampai(kalu ada yg nak dtg) lepas kami order makan baru epan sampai..sebelum tuh sempat ag si epan tuh main hide and seek dengan kami..aduyaii penat cari dia..

makan punya makan tak ingat dah mende lain..baru si fesal aka hantugigi sampai..kira yang datang hanya lah iza-chan,kyna,dinokega(kazen aku),bloodyscore(aku),epanz,hantugigi(fesal) dan kwn aku yang bukan ahli forum... dalam kul 3 aku mintak diri sebab aku nak beli barang lak.. kang malam la baru aku balik lau lepak lama2..tapi memang best la borak dengan korang.
masa aku dan kawan aku neh pusing2 usha kedai ttba nampak pakcik konduktor bus tgh bt date dengan bini dia..hehe sweets giler.. lau aku tego tuh mau dapat makan free lagi.. haha memandangkan xmau spoil date pakcik tuh..aku hanya melihat dari jauh.. sebenarnya tuh la pakcik bas yang sangat2 best masa aku sekolah dulu(tahun lepas jer pon) sebab lau aku naik bas dia mesti dan pasti tambang free tak pon separuh harga.. mana tak best nyer.. 

setelah itu aku dengan perihal aku sendiri..mula mencari barang2 untuk ke matrik..adess memang nak patah aku jala dengan kawan aku yang sorang neh..dah la dia yang banyak shopping melebih dari aku.dia tuh datang nak teman aku jer..sekali dia yang shopping sakan.. tapi best la sebab dia belanja aku..kui kui kui cari punya cari barang kul 5.45 baru balik rumah.. memang penat la sebab xberenti duduk langsung..naek bas baru rasa nikmat duduk...

neh jer pic yang aku dapat masa gath tuh






Apr 15, 2009

tag from bihah

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapakah anda memilih nama blog itu?

bedtime story.kenapa?? sbb bedtime story menungkap terlalu byk makna bagi aku..

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

bloodyscore...aku dpt idea nak letak bloodyscore tuh masa aku tgh basuh bilik air..haha

3.) Apakah method dalam penulisan blog anda?

segala-galanya yang aku rasa/alami

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? kenapa?

penah..sbb aku semakin malas nak update dan aku tidak pandai meluahkan dengan penulisan..hoho

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

blognya berkenaan ape yang dia peka terhadap sekeliling...

6) senaraikan calon yang akan di tag:

-eju
-afiq
-fawh
-sara
-erk.. spe2 yang sedang membaca entry ini

----------------------------------------------------------------------------------------------

1. 3 Names in your inbox cellphone?
1)hakim
2)twinz
3)haikal

2. Your main ringtone?
nothing gonna change my love for you (mmg kuat giler wlpon aku dh set min vol)

3. What u did at 12 last night?
borak kat chatbox...

4 . Who was the last person u went out with? Where?
alif..g uitm nyer exspo..pas2 dia bwk aku round mall tempat dia keje

5. The colour of t'shirt you're wearing? Now?
t-shirt biru laut dengan kain batek...haha

6. The last thing u did?
marahkan adek-adek aku yang suke bt sepah

7. 3 Of your everyday favourite items?
1)pc
2)handphone (tah duk mna la)
3)sejadah

8. The colour of your bedroom?
cream+blue

9. How much money in your wallet now?
rm 10 (pokai gilerr)

10 . How's life?
alhamdulillah...semua nya baek2 aja

11. Your favorite song?
ape yer?? sume aku suke neh...currently diari seorang lelaki

12. What will you do next weekend?
myb the same thing...on9+makan+solat+tido

13. When was the last time u saw ur mom?
today at 12 p.m

14. Where is she now?
kat sekolah

15. When was the last time u talk to ur parents?
last night

16. Who is the last person that texted u?
haikal

17.Where did u have ur dinner last night?
not taken

18. The last supprise u got?
abg aku beli something..then kwnku kasi present utk aku nyer bufday last year

19. Last thing u borrowed from ur friends?
buku

21. Who is ur BF/GF or husband/wife?
perlukah?? not now..

22. What do you feel now?
nothing

23. Wanna share with who?
with myself

24. Who know ur secrets?
my best friend

25 . They keep ur secret?
Insya Allah,aku percayakan dia..

27. Are you angry with someone?
not sure..but i got one

28. What do you order at McD?
dah lama xg mcD...bokito seyhh

29. The last time you felt so sad?
12 mac

30. What is ur wish for tomorrow?
hope everything gonna be just fine

31. Who will you tag next?

-sesiapa yang ingin melakukannya..sila kan-

Apr 12, 2009

tawaran

alohaaa..itu saja keluhan yang dapat aku luahkan..
mungkin ada lagi.tapi cukup lah sekadar itu saja. alhamdulillah aku dapat jua beberapa tawaran dari institusi entah dari mana aku tidak ketahui..semua nya boleh saja jika fulus nya ada.
tapi malangnya semua dari ipts yang berorientasikan wang semata-mata.biarkan perihal tersbut.
antara tawaran yang aku dapat :
 
  KTAC (kolej teknologi antarabangsa cybernetics)
  KUIS (kolej universiti islam antarabangsa selangor)
  UNITEN (universiti tenaga nasional berhad)
  IJIN (institut jantung negara)
  IIC 
  UITM 

antara kos-kos yang ditawarkan pula:
  
 dip in nursing
 foundation in accounting
 foundation in management studies
 dip in islamic banking

ada lagi aku rasa..tapi tah mana aku letak.hehe so aku masih buntu.adakah aku akan menerima tawaran mereka atau kembali ke sekolah??form6 la jawabnya....camne pon aku akan tunggu tawaran dari ipta.harap2 dapat la berbekalkan result yang sangat2 ciput tuh...aminn
 

Apr 1, 2009

D!a.....

this entry goes to someone that i really2 care bout her...

kali pertama aku nama nick dia aku cm tertarik nak kawan dengan dia..entah mengapa. aura barangkali..eheh?actly aku xberapa igt cmne aku mula kwn dgn dia..its just happen... yang pasti time tuh aku mmg xpandai sgt bergaul dgn org lain..aku byk melihat dari berkata2.. sampai la suatu malam tuh.kitorg chat dlm cbox(forum republic) ramai pas2 sesi add meng-add ms/fs/segala bagai bermula..ada can nk tgok muka neh.eheh!! last2 aku dgn dia dorg xtgok ag muka.mula la sesi pemberontakkan..OMG~ nak xnk kena tunjuk gak..aku kasli link blog aku sbb ada 1 pic jep tuh pon pic ramai2 so ada can nk escape..(hehe)last baru dia tunjuk pic dia...wahhh cumel seyhh putih lak tuh.ktorg tido lewat gilerr mlm tuh...gara2 nk tgok gak pic sume org hahaha
so lau xslh aku mlm tuh la kemesraan kami terjalin..(lau slh jgn mara aku XD)dia neh mula2 cm ssh nk approach..something hidden..so lama2 aku leh ngam lak dgn dia..tidak ku sangka.. mmg best sgt2 kwn dia.bagi aku dia neh bole dibuat kawan..dan aku percayakan dia dan sgt2 senang lau nak kongsi pape. wlpon perkenalan kami terjalin dlm waktu yg masih singkat.tapi aku rasa macam dh kenal lama even not all the thing aku tahu sal dia..
dia....
#selalu bagi aku semangat (terutama sal result SPM)
#selesa untuk berkongsi suka duka
#something special dlm diri dia
#bole diajak gurau2
# suke jadi PENYELAMAT AKU
#ada byk persamaan antara kami berdua
#comel orangnyer...
#seorang yang berjiwa kental

terlalu banyak sal diri dia yang aku xleh nk ucap dek kata2...so today is her 18's birthday~
nothing to give justwanna wish happy birthday my friend n i really3 hope our friendship till the end.. she is...

NUR NABIHAH YUSOF

tak lupa jua kepada eida yg berkongsi tarikg lahir yang sama dengan bihah

selamat hari lahir,kawan~

Mar 29, 2009

tagged dari A!man

Do you think you don't know enough about yourself that you have to take a quiz created by God-knows-who to determine who you really are ? Doesn't matter the answer is yes or no, because you're it! =P And don't forget to tag it afterward!
Rules :

1. Open this website :
http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx
(Should this add does not appear as a link, copy and paste it on ur add bar)

2. Take the Personality Quiz

3. Copy Paste the result to your blog..

4. Tag your friends.

----------------------------------------------------------------------------------



Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are not looking merely for a girl/boyfriend - you are looking for your life partner. Perhaps you should be more open-minded about who you spend time with. The person you are looking for might hide their charm under their exterior.

Your readiness to commit to a relationship:

You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

The seriousness of your love:

You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:

You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success.

How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.

Who is your true self:

You like privacy very much because you enjoy spending time with your own thoughts. You like to disappear when you cannot find solutions to your own problems, but you would feel better if you learned to share your thoughts with a person you trust.


tag tamat di sini...huhu

Mar 18, 2009

Kek Bat!k




kali ni aku nk tunjuk cara-cara membuat kek batik lak..eh sebelum tuh..kenapa 2-2 pic lain arh?? errr.. aku pon xtaw kenapa..abaikan.khas utk eyi yg teringin nk bt kek neh.ok lets starts....

bahan-bahan:
#telur (4 biji)
#mentega/marjerin/seangkatannya (1cawan tea)
#milo/vico (1 1/2 cawan tea)
#susu pekat (suku @ separuh tin)
#biskut marie (1-2 bungkus,original flavour)
#coco power (1/2 cawan tea)

cara-cara membuatnya:

1) masukkan susu,marjerin,telur,milo dan koko dlm periuk.
   -Berbekalkan api yg sederhana maka kacau lah anda sehingga ia pekat.jikalau mahu sedikit cair.boleh lah memasukkan sedikit air.. amaran!! hati-hati kerana coco dan milo tersebut mudah hanguss.maka rajin2 lah kacau yer.. jikalau hanguss maka pahit lah kek anda itu.(asl formal neh?) ok da sebati bahan2 td..tutup api.

2)kemudian ambil biskut marie td di patah2 kan pula menjadi 4 bahagian.masukkan biskut tersebut kedalam periuk sebentar tadi lalu gaul sehingga semua biskut tersebut di selaputi dgn coco td.(coco akan mghasilkn bau dan rasa yg enak)

3)selesai perihal tersebut,maka masukkan biskut yg tlh digaul2 td ke dalam bekas lain(loyang) tekan sehingga ia rapat...ouh yaa..jika mahu anda boleh tabur sedikit badam halus/kimis/kacang/dll di ats biskut tersebut.

4)kemudian masukkan ke dalam peti sejuk atau peti2 yg ada di rumah anda...tunggu lah sampai dia keras sket.. siap dihidang!! senang bukan??


selamat mencuba~

Mar 12, 2009

12 mac 2009!!!

ini lah detik yang sangat di nanti-nantikan oleh semua lepasan SPM 2008.tamat sudah holiday korg yang 3 bulan tuh.ini lah yang berlaku pada hari ini.kring..kring... 'ahh kaco lah jam neh..baru kul 8.30?? awl lagi' aku sambung tido kembali.kul 9 aku terjaga sekali ag sebab mak aku bising2.'OMG!! aku lupa..ary neh nk g amek result'haha cmne la aku leh lupa..ngeng!lalu aku ke kamar mandi sepantas mungkin kerana aku sudah lambattttttt

so kul 12 baru aku sampai sekolah.then,nampak kawan2 lambai2(cam miss world lak)then dorg ckp yg dpt cemerlang sume dh umum.aku??xde pon dorg sebut..so aku sudah faham dan cuba kuatkan semangat.ayah dan abang aku pon menyusul di belakang.'cmne dgn humairah?'tengok2 cik ani cakap.aku ada tunggakkan.rm50??
padahal aku dah selesai kan semua lah.cisss cekik darah lah tuh.aku pon kasi lah.'nah..tgok lah'

OMG!! aku btol2 kecewa.seperti dunia aku gelap tanpa bunga api dan jeritan org naek roler coster.begituh lah rasa nyer.mungkin lebih daripada itu.cne pon.aku syukur lah.mungkin ini rezeki aku yang setimpal dengan usaha yang xseberapa.aku dah bersyukur sgt2 da.cuma agak kecewa dengan subjek BI!! dowh~

kemudian aku g jumpa cikgu2 wish thanks sbb aja aku tahan kerenah aku dan segala nya lah.sedih dan gembira bergabung menjadi sera!!erkk..apakah??abaikan..geng aku yg ternyata best amek keputusan utk blah dr situ dan terus g mkn.waaa sedapp nyer.aku pesan laichikang dan mkn sepuas2 nyer.tapi..mknan xpesan ag..haha
mana x nyer.kedai baru buka agagaga aku mkn keowteow mende tah.tapi lain dari lain la.erkk tapi..air dah abess aku belasah awl2 td.'abg!!! nk air satu ag' hahaha

balik dari tuh aku call abes sume cikgu tusyen ucap thanks walaupon xdpt ok.tapi aku rasa berterima kasih sangat.aku memang malas gile nak balik rumah.ouh yaa..ayah dan abang aku dah balik dulu.so aku pon g la lepak kat uma best friend aku.aku agak rapat la dengan akak dia tuh.pas2 akak dia cakap bla..bla..bla..bla..
waaaaa semangat aku dowhh haha xde la.cam aku ada lah harapan untuk apply mana2.at least ada la tempat aku nk apply.

so kul 6.30 aku blah da.gile lah.xsedar aku duk sana (mna tidakk nyer..aku tertido sbb dgr akak dia cite) haha
aku pon lambat.aku bangun tido jer terus g bus stop.kul 8 mlm baru sampai uma.waaaaa aku dah lambat!!
sejurus sampai rumah aku terus g mandi sebab aku nak on9 lak.dgr ape cite mber di dunia maya.oh ternyata memang mengembirakan especially bihah.tahniah aku ucapkan.so aku dah mula down~ sbb ramai gile mber aku dunia maya dapat gempak2.waduh2..terasa aku kecil sekali~

pape pon aku gembira untuk mereka yang berjaya.tahniah korg :bihah,fa,nad,eju,hazy,afiq,imran,fido,ariff.arep.feeq,efa,mira,suhail,faiz,ain,amirf, spe ag?? semua lah


esok aku perlukan hari yang ceria untuk teruskan hidup ini~!!


Mar 3, 2009

Tag dari Eida

1) Who are you?
human being not alien k LOL

2) Who is more important to you? Friends or boy/girlfriend?
friends lah...

3) How often do you think of committing suicide?
once..haha

4) Do you think you have enough confidence?
aku asa..erk..xde kot.tp sedang sedaya upaya untuk yakin pada diri sendiri

5) How many babies you want?
patutkah aku panggilnya sbg soalan??

6) Do you believe in seeing a rainbow after the rain?
ya..selalu jer nmpk.lalala

7) What is your goal for this year?
dapat result SPM yg gempak2 (hope so) then bljar rajin..cewahh haha

8) Do you believe in eternity love?
erkk... perhaps

9) What's a perfect boy/girlfriend like to you? (List 10)
ISLAM
leh bimbing aku ke arah kebaikan dan kebenaran
jujur
bertanggungjawab
penyayang (cm aku syg hamters aku..LOL)
lelaki sejati k (xde lembut2..hehe)
bijak dalam mengendalikan situasi dan emosi
tak suke berpura-pura ( ramai jns neh skrg..ssh nk dpt)
rupa ala kadar ( lau hensem..rezeki aku la tuh)
suke dgr aku cerita dan kongsi suka duka


10) What feeling do you love most?
free...wahh..bebas..cm nk terbang lak..toing toing ~

11) What are the requirments you wish from the other half?
kepercayaan dan memahamiku

12) Is there anything you wanna tell the people you hate?
lets fight...

13) What does flying means to you?
freedorm

14) What do you crave for the most currently?
nothing...enough for now

15) Who's hotter? Chace Crawford or Kevin Peake?
xpenah dgr pon..lalala

16) Describe the person who tagged you in 5 words.
ayu,matang,baek,perempuan,berkaca mata

17) What have you done to yourself make yourself happy?
on9 24jam...

18) If time were to rewind, when will you want it to be?
last day of spm...farewell at KFC!!

19) What are your fear(s)?
Allah


Instruction: Tag 8 people. List them out at the end of the post. Whoever does the tag will have blessing from all.

eyi
aiman
jaein
mon2
arep
nas
nina
faiz
dan kamu,ya kamu!!buat la yer

Feb 27, 2009

FungkurFm roxxx!!

aku taw sal radio neh sbb ia radio rasmi forum 1991 tatkala hotfm buat hal lagi..angkara nad dan afnan yg pomot sgt.aku jd addicted suda!!!LOL den smlm,nad xde aku amik tugas pomot fungkurfm.tidak ku sangka semua berminat.sje nk meng-happening-kan chatbox uhh aku masuk web dia den request lagu utk dak2 1991.sebut la nama sorg2 den semua nk request gak..haha time tuh dj jellyplumpy .ok gak.sampai la kul 12.dj lain amik alih...
dj kubi aka kelubi!! time dia la kitorg kaco.
hampir semua dak2 yg dlm chatbox uh nk bt request .kitorg pon serang dia..yea serang ramai2.....
sampaikan dia xtaw spe yg request dulu.kira xikut turn arh.last2 dai mintak no fon sbb nk kol.den spe pon xkasi...ada lak dia ckp kt on air. kubi cabar budak2 forum 1991,wakil2.den kami pon myahut cbran demi mjga maruah forum tercinta..(cewahhh) afnan is the first,epanz,hazy,syafeeq,asyraf den spe ag tah dj kubi tuh kol.dorg suruhh aku kc no.takk mau aku...lps dj kubi kol dak2 tuh semua..dia ada tambah2 yg kitorg mmg xckp pon cm2. cissss hahaha den kami serang balas dengan bt request byk2 dan buzz ramai2 secara serentak..LOL time tuh dh kul 3.30 a.am..aku xberapa sihat jadi aku masuk tido dulu.yang kesian nyer kt hazy la.. dj kubi suke tambah2 dedikasi yg hazy kasi uhh. cyan meyhh kt hazy!!
tapi xpe,hazy dh kenakan dj kubi dgn mbt request dj kubi kena nyanyi 1 lagu.sekali dia bantai 3 lagu daa haha lwk dowhh dj kubi nyanyi.btw,dj kubi sporting~!!dj kubi neh macam2 kerenah dia..mesin tebu la mesin basuh la amun la yana la king kong la kambing la semua ada dekat dia.
dan ada sorg pendengar neh nama yana..dia request lagu pelik2 dowhhh ada 1 lagu neh aku bosan aku bosan semua nya bosan...bosan bosan..cm2 la lebih kurang adoiyai...penat aku melayan.tp dak2 1991 mmg kewl and sporting!! aku syg korg semua... oh ya,sebelum tuh..dj awie ada masuk chatbox sbb aku ada sebut sal forum neh kt dia.we love you dj awie~~ dan our big boss,faiz ada ckp yg dia nk tuka radio fungkurfm ker ikimfm sbb kitorg terlalu..erkk... dia ckp nk kasi kitorg insaf..eh faiz aku dh pomot taw forum neh on air dan nama kau sekali kami sebut (nk bodek) faiz!! jgnnnnnnn tuka radio uhh...jgnnnnnn.dh penat aku melayn sampai ke pagi aku pon masuk la tido...aku still gelak terbahak2 masa nk tido uhh.. serius... lwk gler.. aku gelak jer bila igt dj kubi uh.. tah pape.. neway,ayuh korg semua jom layan fungkurfm sampai tersungkur hak hak hak hak korg mmg best
afnan
eida
epanz
imran
areefah
hazy
asyraf
syafeeq
iza

klik here:
.: fungkurFM :.

Feb 21, 2009

25 fasal

“Rules : Once you’ve been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it’s because I want to know more about you.”


  1. handphone,sony ericsson
  2. reading :manga,novel,magazine,etc
  3. addict with internet
  4. love music
  5. love horror movie very very much
  6. hate being hot-temper
  7. fans of Kdrama and Jdrama
  8. like to laugh and joke
  9. simple gurl...
  10. have my own room
  11. like to hang on
  12. full of fantasy than reality
  13. couple makes me could't breath
  14. friendly
  15. shy at 1st
  16. try to improve my english
  17. waiting 4 my SPM result
  18. have 5 brothers
  19. an elder sister
  20. curious
  21. passion with science
  22. always sleep when somebody give a speech..lol
  23. like ice-cream
  24. belive god
  25. have a best friend



aku tagged:
#areefah
#jaein
#faiz
#aiman
#nina
#eju
#eida
#sesiapa saja yang rajin nk buat...sila3

Feb 15, 2009

lawatan ke sekolah

kring..kring..jam berdetik menunjukkan pukul 9 pagi.oh tidak,aku dah lambat..sungguhku terharu sebak sedih semuanya bercampur baur bagai rojak di adun bersama2 kuah dan buah2an..
aku g sekolah td..oppss...bekas sekolah aku.mula2 tuh segan tidak terkata dan tidak terucap dek mulutku.tapi aku cuba atasinya.mula2 sampai ja.tiba2 ada seorang junior neh meh peluk aku(hairan).
sejurus kemudian kawan2 aku menyusul.aku terus menangis.hahah tiba2 ja kuar air mata.
.pas2 dorg ajak aku g kelas dorg.aku pun ikut la tanpa banyak songeh.borak punya borak ada ustaz masuk kelas.aku gelabah dah tapi aku buat macam tak nampak ja.
ustaz uhh cakap

ustaz:hai,nak mangaji lak ka?
aku:ya,nak mengaji lah neh.
ustaz:duduk buka buku

aku pun duduk ja dalam kelas tuh dengar ustaz aku mengajar.
dia cakap pasal dajal dan iman manusia.
terasa insaf di dada.nasib baik ustaz aku tuh sporting.
dia cakap lain kali nak mengaji masuk ja lain kali.haha
banyak perubahan berlaku kat sekolah aku tuh
bilik air buat baru,ada bangunan baru,ruang bacaan,cat lain..lain lah
dan ada cikgu2 baru yang semua nya masih muda kacak dan jelita
aku tak puas hati.kenapa masa aku takda pun semua neh.tak adil..lol
kul 4 aku balik rumah.dalam bas lak..ada sorang budak india neh
tempat aku uhh macam panas sikit
aku pun tarik la tirai bas uhh.tiba2 budak india yang baru duduk belakang aku tuh
tarik tirai sebab tak nak tempat dia panas.grr..aku hott!! bukan hot spicy bukan jua hot fm
tapi aku hot sebab budak tuh cuba cari gaduh dengan aku
aku tarik balik tirai uhh pas2 dia tarik balik.aku tarik lagi tapi tak berjaya
sebab dia pegang tirai tuh tak nak bagi aku tarik lagi
argghh...aku panas tahu?ngeng tul budak tuh.
nak ja aku lanyak2 dia sampai tak leh bagun..nak main2 lak dengan aku

Feb 13, 2009

RePuBL!c Of 1991

dirasmikan pada 19 jan 2009,kini tiada lagi forum infomer atau group 1991 FS yang cukup membosakan kuno dan tiada kemajuan..kini dengan ada nya republic of 1991,semua itu tidak lagi dirasai.nak tahu betapa best nya forum neyh??meh la join..only for 1991's

come join us~!!
'Republic

Feb 12, 2009

enjoy...

KLIA


selamat berjaya kepada abgku, mohd afifi(berkaca mata) yang telah berlepas ke ireland pada 5 feb 09..pemergian mu ke sna akan membuat ku kesunyian seketika~tetapi tidak mengapa,kebosanan menemani aku..yeah~!!

Feb 2, 2009

Aku ditag~!!

A) People who have been tagged must write their answers in their blog.
B) Tag 8 people to do this quiz. (Those that are tagged cannot refuse.)
C) Continue this game by tagging 8 other people.

1.What have you been doing recently?
spoken lesson..

2.Do you ever turn your cell phone off?
yup..sometimes

3.What happened at 10am today?
washing dishes

4.When did you last cry?
the last day of SPM paper

5.Believe in fate/destiny?
both...

6.What do you want in your life now?
be a wholesome person...hehe

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
nope..coz i love rains

8.What's your favourite thing to do on the bed?
sleep...zzZzz

10.What's the nicest things in your inbox?
nothing...

11.Do you tend to make the relationship complicated?
yeah..its more fun rite?hoho

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
nope.

13.What was the last movie you caught?
K A M I the movie..ngeee~~

14.What are you proud of?
...........

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
hotlink..kredit anda akan tamat tempoh bla..bla..bla..

16.What was the last song you sang out loud?
queen-bohemian rhapsody

17.Do you have any nicknames?
Myra/cik merah/bloodyscore

18.What does the newest text say?
"bila hg nk mai uma ak?rndu seyh"wieda

19.What time did you go to bed last night?
1.45 a.m

20.Are you currently happy?
yeah~ lalalala

21.Who gives you the best advise?
peoples around me

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
nope

23.Who did you talk on the phone last night?
no call have recieve..huhux

24.Is something bugging you now?
nope..

25.Who was the last person to make you laugh?
Alif...


-----------------------------------------------------

1. What is the relationship of you and him/her?
can be a friend/best friend/special one


2. Your impressions towards him/her.
make me laugh


3. The most memorable things he/she had done for you.
belanja aku kot...


5. If he/she become your lover, you will..
no ideas...lol

6. If he/she become your enemy, you will...
\ aku akan sedia untuk berperang..

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on his/her
kuasa sebagai superhero kpdku...wakaka


8. If he/she become your enemy, the reason is...
he/she mean too..


9. The most desirable thing to do on him/her is
belasah cukup2 ...


10. The overall impression of him/her is...
nut..

11. How do you think the people around you will feel about you?
kewl~~

12. The character of you for yourself is?
ask yourself...ngeh3..


13. On contrary, the character you hate of yourself is?
loser..


14. The most ideal person that you wanna be is?
be myself..


15. For the people who likes you, say something to them
muahhhs....lol


16.aku tagged
sesiapa sahaja yang terasa nak buek...




setelah ditag oleh Nas
kali ini..
aku tamatkan tag di sini