Dec 7, 2010

6 Dec 2010

assalamualaikum =)


oh hari yang sangat sibuk. ya, sangat sangat sibuk! menguruskan segala benda  dan surat segala bagai untuk ke Gombak. Alhamdulillah akhirnya semuanya selesai jua. hari ni sibuk bagai nak rak sampaikan tak makan pagi dan tengah hari. hebat kan? :P bermula dari pukul 8 sehingga lah ke pukul 12 tengah malam tadi. demi menyelesaikan semua tu bagai orang gila juga lah gayanya... yang confuse nye PTPTN tu student kena urus sendiri 100% atau pihak Universiti akan uruskan? mahu saja aku hentak kepala ke dinding. serabut tahu?????? ada orang pesan suruh bawa Tombak ke Gombak. kenapa? sebab banyak monyet nakal curi makanan katanya.. okay! aku dah cuak bila dengar monyet.. oh tidakkkkkkkk

sebenarnya hari ni merupakan tarikh istimewa buat aku. banyak sangat benda terjadi tanpa diduga dan diundang hee :D sibuk tu sudah satu hal, tiba tiba ada orang bagi surprise... mesti la hilang semua gundah gulana dan keserabutan tuh kan? tadi pergi beli barang-barang untuk ke Gombak. masuk guardian macam nak borong semua. haizzz nafsu sungguh. penat berjalan terus rasa lapar pulak. lapar kian berganda bila ada orang nak belanja.. haha tengah sedap sedap makan tiba tiba dapat surprise. oh sweetttttttt =) nasib tak tersembur keluar apa yang di makan...

dengan muka tersipu sipu dan merah padam terus berlagak buat cool padahal dah GELABAH hahaha at last, i got what i'm waiting for. i'm taken already heee aku harap sangat dia boleh bimbing aku ke jalan yang lurus (serotul mus taqim) dan jadi yang terbaik buat diri aku. Amin~ insyaAllah aku akan ingat tarikg,detik dan saat pada hari ini dengan sebaik mungkin =) lepas penat beli barang semua terus balik. masa sampai rumah tu parent aku ajak pergi tengok nenek aku sakit..
sampai saja rumah nenek, sekali jiran sebelah buat kenduri kesyukuran. apa lagi, bedal la makan sekali lagi haha meriah gila rumah tu, dah macam tadika aku rasa. ramai sangat kanak-kanak rebena. cucu cicit barangkali. kemeriahan bertambah lagi tatkala sepupu sepapat balik juga jenguk nenek yang sedang sakit. wahhh seronok ramai-ramai ni.. happening gila dah macam nak raya pula esok nya padahal nak sambut tahun baru Islam. oh ya, selamat menyambut awal muharramm ya semua =) semoga tahun akan datang lebih baik dari yang sebelumnya. 

kesimpulannya disini, aku sangat s e r o n o k sampai tak tahu erti penat. yela, dari pukul 8 pagi sibuk basuh baju,kemas rumah,packing barang, settle kan surat-surat ke Gombak dan berjuta lagi tugas lain. heh!! penat tahu? tapi, berbaloi lah. setiap kesusahan pasti ada kesenangan~ 

# happy sebab boleh shopping sakan
#happy sebab boleh makan banyak dan macam macam
#happy sebab dapat surprise dan sekali gus jadi Double heee
#happy sebab boleh jumpa sepupu sepapat 
#happy sebab dapat sambung ijazah dalam jurusan yang diimpi





2 comments:

are-wa said...

yeahhh...mkn...mkn...mkn...shoppg...smpai lebam..hehe..jgn lpe ajk kte yer..

nur said...

monyet? haha agak r.. ade la juga kalau area batu yg atas2 tu... ;)

Happy studying di Gombak ea..
(rinduu tmpat uhh... mama..haha)