Nov 21, 2010

i'm about to run a business

assalamualaikum readers =) 
masih belum terlambat bukan untuk mengucapkan selamat hari raya aidiladha. maaf! tidak sempat berpose bersama-sama lembu  sekalian untuk terakhir kali nya :P alhamdulillah, raya tahun ni meriah sangat...

1- beraya di kampung halaman bersama rakan tercinta
2-even tak semua ahli keluarga pulang untuk beraya tetapi persedian nak beraya tu masih sakan! (semalaman berjaga nak buat rendang peparu+kuah kacang+ketupat+nasi impit)
3-hampir-hampir kena langgar dengan lembu di pagi raya huhu (4 ekor terlepas yawww!)
4-1st time tengok ayah sembelih lembu depan mata dan secara dekat! i mean.. seriously dekat!(darah terkena kat pipi, euuwwww)
5-jumpa kawan sekolah lama yang dah hampir 4 tahun tak bertemu. best! best!

the second day, buat rumah terbuka. tapi aku melencong ke Penang bersama ehem2 haha abaikan! Emak buat bihun sup dan mee kuah.aku buat puding pic nyummy dan yang lain tukang melantak.bagus...... senang nak basuh pinggan lepas tu sebab lincin je kan. raya ke-empat mula terasa kebosanan itu kembali menghantui aku.oh nooo!!!! sebenarnya bukan ini yang aku ingin aku coretkan (dah bebel panjang baru sedar hihi)

i'm in the middle of mood to use broken gramma!! yeah! i did mention in my previous entry that i had sat for a re-sit paper and for those who sat for that paper,we have to wait until 26 nov to get the offer letter. but, just now one of my friends told me that we can actually get the letter by today. what?today? O M G.. hopefully i got my first choice. amin! psychology wouldn't be too bad either. eheh~ yes.. iium like always tahi tahi tahi. they did not mention which course i will major in. damn!



Actually, i was thinking to run back my business as my side income *wink *wink i'm a top-up dealer in my college (more to my dorm-mate i think) but, everything goin' messed  when i did used the profits to pay my studies purpose due to my scholarship was given 2 months late.*sigh now, i got one more ideas. what about selling scarfs (shawls,syria hijab and etc)? with the lowest price and provide variety choices. how about that? ain't cool? so,  i asked one of my friend to join me and she agreed. yey!! the problem is i have no penny at all as my fund :| okay!okay! i know, i should forget it then. but, i really really like REALLY want do this. i'm right about to wait till i get the loan, whatever loan it is. i do not care and i do not want to care cause i really need that MONEY. has any suggestion? i'm very please to hear that <3



wish me all the best =)

6 comments:

nusaibah said...

Congrax!
welcome to the main campus sis :)
asiah is okay. nt bad at all.
nnt da smpai gombak calling2 ye. we'll meet up i'Allah. I'll be there on 11th i'Allah. bcs hv theatre stuffs to attend. and clsses will strt on 13th. soyeah. Rabbuna Yusshilna ameen :)

hva nice taaruf.

MyR@ said...

saiba: thanks saiba, wait up us there yeah =)myra dh kena tuka mahallah, kena duk halimatus saadiah lak huhu

nusaibah said...

ah, halimah.
halimah sblh asma', dpn asiah sja.
kt ddk kat asma' :)

MyR@ said...

takot nak masuk gombak!!! gugugu
jauh tak halimah dgn kelas?
ok tak halimah tuh?

Nas said...

haha? Myra is coming to gombak eyh?
wallaaaaa... nnty nas gi bawak myra gi uptown kat danau kota.. huhuhuhu.. ta pon tido kat umah nas jum... batu 12 ngan batu 5 setengah ta jauh meh.. hehe :D

MyR@ said...

eh uma nas katne? (ttbe rasa nk menompang uma org LOL) wajib nas bawa myra g round sana. WAJIB taw :P